May 18, 2024

Att omvandla målchanser var ett problem för HV71 Jönköping i deras första grupp D-match mot Adler Mannheim, och i över halva matchen som plågade dem mot Esbjerg Energy också. Till slut gjorde de tre mål – två från försvararen Alexander Ytterell – och Jonas Gunnarsson stoppade alla 19 skott han mötte för en 3-0 vinst.HV71 - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

HV71 dominerade den första perioden och sköt över Esbjerg med 12-2, men kunde bara inte slå Nicolaj Henriksen. Sedan i början av den andra perioden hade Esbjerg en strålande chans att öppna målskyttet när de hade fyra minuters powerplay och ett tvåmannaövertag i två hela minuter. De fick några hyfsade skott på Gunnarsson, men kunde inte göra mål. Sedan kom tre raka straffar till Esbjerg. De dödade de två första, men Ytterell fick till slut HV71 på brädet när hans slapper betade av ryggen på en dykande Esjberg-försvarare för att slå Henriksen vid 33:37.

Det verkade få apan från HV71:s rygg, och de spelade mer avslappnat resten av matchen. De slog till två gånger, med två minuters mellanrum i mitten av tredje perioden för att sätta bort matchen. Ytterell fick sin andra avstängning på ytterligare en slacker från poängen efter en faceoff-vinst i Esbjerg-zonen, och Erik Andersson avrundade poängen.